Milestone 312 – Daisy player
Datum: April 26, 2011 Autor: Asistansia

U svijetu najmanji Daisy player, MP3 player i snimač koji ima mnogo mogućnosti. Posjeduje jako moćne funkcije kao što su pretvaranje teksta u govor, mijenjanje brzine reprodukcije, funkcija prelaska na određenu stranicu, sve to sa 32 GB memorije i super brzim downloadom, savršen za prikupljanje sve potrebne dokumentacije na jednom mjestu. Koriste ga i osobe sa oštećenim vidom ili osobe koje imaju poteškoće u čitanju ili pisanju.

Sa samo pet velikih i taktilnih tipki, povezanih sa sistemom glasovnog vodiča, lagan je za korištenje i čini ga pogodnim za sve, od školskog do radnog okruženje kao i za korisnike sa oštećenim vidom kao i za potpuno slijepe osobe.

U cijenu je uključena memorijska kartica (2GB), stereo slušalice, USB kabal, lanac za vrat, torbca za nošenje, i punjač.

Koristite Milestone 312 kao dnevnog, prijenosnog suputnika i iskusite nove jednostavnosti digitalne podrške i zabavu koja nadilazi prepreke.

Sa Milestone 312 u jednom uređaju imate diktafon, reproduktor muzike, vrhunski tekst u govor uređaj, reproduktor audio knjiga, radio, sat, alarm itd.

Milestone 312 je višenamjenski uređaj. On predstavlja novu generaciju pomagala za slabovidne i slijepe osobe. Milestone 312 uključuje funkcionalni diktafon, reproduktor muzike, tekst u govor uređaj, reproduktor audio knjiga, daisy reproduktor, radio, sat, alarm, planer i RFID označavanje sistema. Milestone 312 integrira ogromnu funkcionalnost u popularno malo kućište, u veličini kreditne kartice. To vam omogućava da imate ovaj uređaj i njegove napredne mogućnosti uvijek sa sobom.

Osnovna verzija Milestone 312.

Glasovni  zapisi u visokoj kvaliteti mogu biti snimljeni pomoću integriranog  ili vanjskog mikrofona. Možete slušati snimljene zapise preko jakog, ugrađenog zvučnika ili preko slušalica. Integrirani muzički  reproduktor podržava  sve popularne formate. Pretvorbe koje zahtijevaju mnogo vremena  su stvar prošlosti. Također možete reprodukovati i tekstualne datoteke sa Milestone 312. Sa ugrađenim od teksta u govor softverom iz Acapela Milestone 312 pretvarate  i čitate tekstualne datoteke.

Naravno Milestone 312 reprodukuje DAISY knjige. Također reprodukuje i druge formate, kao na promjer Audible.com. Bez obzira što reprodukuje, Milestone 312 može povećati i smanjiti reprodukciju ili brzinu čitanja kroz nekoliko razina da se prilagodi vašem  ​​tempu.

Sljedeći formati se već mogu reprodukovati s Milestone 312:
MP3, AAC, WMA, WAV, TXT, Daisy 2,02, AA / AAX (zvučni), te knjige iz NLS.
Sljedeći formati su planirani ili su već u razvoju:
HTML, RTF, DOC, Daisy 3,0, (RFB & D, Bookshare).

Nadalje Milestone 312 integrira u svojoj osnovnoj verziji sat i alarm. Čak i više značajki možete aktivirati s softverskim dodacima koje možete kupiti po želji. Tako da možete sastaviti vaš Milestone 312 u skladu s vašim željama i potrebama.

Softverski dodaci.

Softverski dodaci su vam dostupni u bilo koje vrijeme preko vašeg dobavljača. Na raspolaganju i spremni za aktivaciju su vam već integrirani radio, planer i čitač zabilješki. Raspon softverskih dodataka raste konstantno i po želji kupca. Više detalja možete naći pod linkom http://www.bones.ch/bones/pages/eng/products/milestone312extras.html

–       Speakout: je integrirani RFID (radio frequency identification – identifikator na radio frekvenciji) koji omogućava čitanje RFID zabilješki. Ova softverska aplikacija vam omogućava da obilježite objekte (CD-ove, lijekove, odjeću..) sa različitim RFID tagovima (naljepnicama), a speakout će identificirati svaki karakteristični RFID tag. Za svaki objekat o kojem želite da napravite zabilješku možete da snimite posebnu govornu poruku. Idući put kada skenirate objekat sa tim tagom na sebi Speakout će reproducirati snimljenu poruku. Dužina govorne zabilješke nije ograničena tako da možete snimati onoliko informacija koliko Vam je potrebno.

–       Radio: Ugrađeni stereo FM tuner vam omogućava automatsko pretraživanje radio stanica, direktni unos frekvencije, snimanje stanica i direktno snimanje sa radija.

–       Agenda (Podsjetnik): je jako moćan kalendar i menadžer ugovorenih sastanaka koji vam pomaže da idete u korak sa svojim popunjenim rasporedom bez kašnjenja. Možete izraditi prošireni kalendar, koji će vas podsjećati na rođendane, sastanke, itd. Kao dodatak tipičnim kalendarskim odlikama, možete koristiti Agenda da se podsjetite na specijalne događaje, npr. da snimite određenu radio emisiju u tačno određeno vrijeme.

Dodatci

Dodatci slijede istu svrhu kao i softverski dodaci. Hardverski dodatci za Milestone 312 se priključuju na glavni uređaj i omogućavaju novu dimenziju aplikacija. Više detalja možete naći pod “Fame” i “Woodscan”.

Hardver.

Milestone 312 sadrži moćan hardver s dovoljno mjesta za nove razvoje. Na hardverskim komponentama nije bilo moguće prihvatiti kompromise. Stoga Milestone 312 integrira najnovije USB 2.0 velike brzine veze, što jamči brz pristup računaru. Interne memorija je povećana do 1GB i proširiva je preko SD memorijske kartice (trenutno do 32 GB).

DODATCI

Fame

Život je boja!

Fame je precizni čitač boja za Milestone 312 . Njegov detektor visoke kvalitete, koji čita do 400 boja i nijansi, čini ovaj dodatak čitačem boja visoke kvalitete sistema. Osim čitanja boja imate mogućnost usporediti dvije boje u vrlo uskom rasponu. Tako dobivate povratnu informaciju da li su boje jednake ili ne. No Fame je više nego samo dobar čitač boja. Ovaj dodatak sadrži i detektor svjetla, koji pronalazi  izvor svjetlosti. Izvještava vas ako postoji svjetlo u prostoriji i gdje se nalazi. I na kraju, Fame je dobar čitač struktura također. Pomoću njega možete skenirati komad papira i ako postoji neki tekst ili oblik na njemu to će vam uređaj signalirati.

Posebni snage ovog dodatka su:

1) Čist izlazni glas, koji se odriče naziva boja kao što su ljubičasta ili vrijesak cinober i umjesto njih koristi lako razumljive atribute poput “blijedo svjetlo plava” ili “jako tamno crvena s tendencijom smeđe “.

2) Može čitati i sa sjajnih i reflektirajućih kao i sa mat ili lako prozirnih površina.

3) Pouzdana i izvodljive mjere!

Ime “Fame” je prečica za njemački izraz čitača boja, koji je „Kolorimetar“

Woodscan

Woodscan je snažan bar kod čitač za Milestone 312

Uz povezani bar kod skener možete pročitati bar kodove otisnute na proizvode. Milestone 312 će čitati odgovarajuće podatke iz centralne baze podataka proizvoda. pomoću toga ga možete koristiti za identificiranje proizvoda bez korištenja bilo kakvih dodatnih oznaka.

Pored informacija iz baze podataka imate mogućnost da dodate dodatne informacije s glasovnim zapisom.

Podatak o proizvodu:
– Maksimalno vrijeme snimanja na internoj memoriji 70 sati
– 1GB interne memorije
– Snimanje putem ugrađenog mikrofona
– Mjesto za vanjske memorijske kartice. Podržava SD kartice do 32GB.
– Maksimalno vrijeme snimanja na vanjski memorijsku karticu 92 dana (32 GB)
– Čita audio knjige u Daisy 2,02 i Daisy  3,0
– Digitalni diktafon (1GB RAM-a) uz vrlo dobru kvalitetu zvuka
– Slušajte sa promjenjivom brzinom
– Čitanje txt, html i docformat putem Acapela sinteza govora
– Slušajte tekstualne datoteke na 5 jezika
– “Idi na stranicu” funkcija u Daisy
– Audio formati u MP3, AAC, WMA, OGG, MP2, M4, AA, WAV / AIFF
– Govoreći sat s alarmom i timer funkciju
– Izlaz za slušalice 3,5 mm standard

– Vrlo brzo prenosi putem USB 2.0 High speed
– Ugrađena punjiva baterija koja traje oko 12 sati
– Maksimalno vremena punjenja 5 sati
– Težina 49 g, dimenzije 85 x 54 x 14 mm
– Player je CE-certifikovan i označen
– Line-in (na primjer, vanjski mikrofon)

Cijena Milestone 312 Basic: 870,00 KM

Cijena M312 Package (Basic+Radio+Speakout):  1050,00 KM
Cijena M312 Radio (FM Tuner):  60,00 KM
Cijena M312 Speakout:  180,00 KM
Cijena M312 Agenda:  95,00 KM
Cijena M312 Fame:  610,00 KM

Posljednje novosti
Datum: Mart 5, 2014 Autor: Asistansia

Sound  Foresight Technology Limited iz Engleske je kompanija koja je uspjela da napravi štap koji na sebi ima senzore koji pomažu slijepoj osobi da se […]

Datum: Maj 23, 2013 Autor: Asistansia

VictorReader Stream je daleko iznad običnog audio playera, njegove nove karakteristike bezžičnog povezivanja otvaraju svijet slijepim i slabovidnim osobama.

Datum: Mart 25, 2013 Autor: Asistansia

Cijenjeni prijatelji, sa posebnim zadovoljstvom pišem ove redove koji ostaju kao podsjetnik na lijepe stvari i pozitivnu energiju, a čiju atmosferu smo istinski osjetili mi […]

Datum: August 13, 2012 Autor: Asistansia

Kao što Vam je poznato Asistansia d.o.o. Sarajevo od početka svog rada čini sve kako bi slijepa i slabovidna lica imala na raspolaganju pomagala koja […]

Datum: August 10, 2012 Autor: Asistansia

Cijenjeni prijatelji, moje ime je Selmir Isaković. Neki od naših slušalaca znaju me kao dugogodišnjeg člana nekada Udruženja slijepih građana Zenica, a danas Udruženja slijepih […]

Datum: Februar 24, 2012 Autor: Asistansia

Ultra Cane je primarni uređaj, to znači da se može koristiti neovisno od bilo kojeg drugog pomagala za kretanje. On može biti opisan i kao […]