Susret u Tešnju
Datum: Mart 25, 2013 Autor: Asistansia

Cijenjeni prijatelji,

sa posebnim zadovoljstvom pišem ove redove koji ostaju kao podsjetnik na lijepe stvari i pozitivnu energiju, a čiju atmosferu smo istinski osjetili mi prisutni tom prilikom. Kada se desi nešto lijepo, a svjedok ste tome prava je šteta to ne podijeliti sa drugima, pa evo, ovim tekstom djelimo to sa vama.

Da budem konkretan. Dana 23.03. u Tešnju su se ove godine po deseti put okupili golbalisti iz naše države i regiona. Asistansia je, takođe, bila dio ove priče jer je po dogovoru sa Udruženjem slijepih građana u Tešnju organizovana izložbu tiflo-tehničkih pomagala što je bio zadatak povjeren našoj firmi. Po odluci našeg direktora prezentovali smo sva raspoloživa pomagala ovom prilikom.

Nakon pozdravnih riječi Nihada Mujakovića predsjednika Udruženja slijepih Tešanj i Suada Skopljaka iz Udruženja slijepih Zeničko-Dobojskog kantona obratili su se bivši načelnik općine Tešanj gospodin Fuad Šišić i sadašnji načelnik gospodin Suad Huskić. Gospodin Huskić je ujedno tom prilikom otvorio turnir i izložbu.

Na našoj izložbi bio je veliki broj članova ovog Udruženja, ali i građana Tešnja.

Na turniru je učestvovalo 6 ekipa i igrano je po sistemu svako sa svakim. Ono što je za svaku pohvalu da su učešće uzeli i učenici Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo koji su oduševili publiku i pokazali da su ekipa koja će i te kako biti u stanju da pobjeđuje i ekipe koje rade sa puno većim kontinuitetom.

 

Moramo pohvaliti i naše domaćine koji su i nama i sportistima bili na raspolaganju i pobrinuli se da ove dvije manifestacije proteknu u najboljem mogućem redu.

Da još pomenem da je prvo mjesto osvojila ekipa Tešnja. Drugoplasirana je bila ekipa Banjaluke,  Sarajevo je trećeplasirano, Centar je četvrti, Beograd peti, a Loznica posljednja šesta. Ovo je po prvi put da su se na jednom mjestu susreli sportisti, naši uposlenici, ali i svi oni koji žele da vide kako slijepi lakše mogu uz pomoć raznih uređaja biti samostalni. Vjerujem da će biti i potencijalnih donatora da podrže nabavku pomagala za one koji nemaju sredstava da sami do istih dođu.

Važno je istaći da su ovo ujedno bile aktivnosti realizovane u okviru manifestacije Tešanjsko proljeće, koja se u ovom gradu održava već duži niz godina. Općina Tešanj je pomogla Udruženju slijepih realizaciju ovih aktivnosti, a tu je bilo i nekoliko sponzora zahvaljujući kojima su obezbjeđene nagrade na turniru, prigodna osvježenja i zajednički ručak nakon čega smo svi zajedno uputili riječi zahvalnosti domaćinu sa željom da se opet družimo uz nadu da će ovakvih manifestacija biti i u drugim gradovima.

Do novog susreta srdačni pozdravi. Selmir Isaković i osoblje Asistansia d.o.o

 

Posljednje novosti
Datum: Mart 5, 2014 Autor: Asistansia

Sound  Foresight Technology Limited iz Engleske je kompanija koja je uspjela da napravi štap koji na sebi ima senzore koji pomažu slijepoj osobi da se […]

Datum: Maj 23, 2013 Autor: Asistansia

VictorReader Stream je daleko iznad običnog audio playera, njegove nove karakteristike bezžičnog povezivanja otvaraju svijet slijepim i slabovidnim osobama.

Datum: Mart 25, 2013 Autor: Asistansia

Cijenjeni prijatelji, sa posebnim zadovoljstvom pišem ove redove koji ostaju kao podsjetnik na lijepe stvari i pozitivnu energiju, a čiju atmosferu smo istinski osjetili mi […]

Datum: August 13, 2012 Autor: Asistansia

Kao što Vam je poznato Asistansia d.o.o. Sarajevo od početka svog rada čini sve kako bi slijepa i slabovidna lica imala na raspolaganju pomagala koja […]

Datum: August 10, 2012 Autor: Asistansia

Cijenjeni prijatelji, moje ime je Selmir Isaković. Neki od naših slušalaca znaju me kao dugogodišnjeg člana nekada Udruženja slijepih građana Zenica, a danas Udruženja slijepih […]

Datum: Februar 24, 2012 Autor: Asistansia

Ultra Cane je primarni uređaj, to znači da se može koristiti neovisno od bilo kojeg drugog pomagala za kretanje. On može biti opisan i kao […]